Το όραμά μας

Διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ενεργούς δράσης μας στο χώρο της παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης, διατηρούμε ανέπαφο το γνήσιο ενδιαφέρον μας για την παιδική ηλικία, για την καινοτομία και για τη διαμόρφωση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής μας προσέγγισης μέσω ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες του σχολείου.

Είμαστε οργανισμός οικογενειακού μεγέθους. Δημιουργούμε ένα φυσικό περιβάλλον που αποπνέει ασφάλεια και οικειότητα στα παιδιά  και ένα ανθρώπινο περιβάλλον που ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες τους.

Λειτουργούμε με το διοικητικό μοντέλο της κατανεμημένης ηγεσίας που αναδεικνύει την αειφόρο διάσταση της κοινότητας και τις υψηλές προσδοκίες που έχουμε για την αξία του έργου του παιδαγωγού στην ελληνική κοινωνία. Το μοντέλο αυτό προάγει την αυτονομία, την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού και το ουσιαστικό ενδιαφέρον όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, ενδυναμώνοντας τελικά και το κάθε παιδί. Εφαρμόζεται από τα εκπαιδευτικά συστήματα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες μαθητών σύμφωνα με τα αποτελέσματα PISA, Απρίλιος 2017.

Σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών, τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών, μέριμνά μας είναι να δημιουργούμε στο σχολείο ένα κλίμα αποδοχής, συνευθύνης, αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης για τη μάθηση. Προσαρμόζουμε την ανθρωπιστική κληρονομιά που έχουμε αναπτύξει μέσα από την εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια στο αυξανόμενα ψηφιοποιημένο, αυτοματοποιημένο και εικονικό τοπίο της παγκόσμιας κοινότητας, στην οποία θα ζήσουν ως ενήλικες οι μαθητές μας. Είναι δέσμευσή μας αυτή η κληρονομιά να τους είναι χρήσιμη και πολύτιμη.